5 причини да избереш безжични слушалки през лятото

Публикувано от Васи Дюлгерова
Sennehiser безжични слушалки

Лято е и музиката е навсякъде около нас: повечето изпълнители пускат летните си хитове и неизбежно има поне една лятна песен, която през годините така и не омръзва.

Освен това, по време на знойните летни дни, носим по-малко – както дрехи, така и раници и чанти. А и повечето от тях не разполагат със специални джобове и отделения, приспособени за най-важния аксесоар за всеки уважаващ себе си меломан – слушалките!

В такива моменти последното, което ти се иска, е да се чудиш как да опазиш кабелите. Затова и ти даваме нашите ТОП 5 причини да се огледаш в безжичните решения.

Ключова дума: удобство

В сезона на пътуванията, едно от най-големите предимства на безжичните слушалки, е удобството при пренасяне и използване в различни видове транспортни средства. В тесния автобус, в самолета, във влака: няма излишни кабели, които да се чудиш къде да сложиш и как да не се омотаят около подлакътниците наоколо.

Безспорно удобство за тези от вас, които не се спират цяло лято, нали?

SENNHEISER HD450 picture

Sennheiser HD 4.40 е чудесен за хората на път тъй като може да го свържеш едно временно към 2 устройства – повече информация за продукта можеш да намериш тук

Защото спортуваш активно

Ако си спортен тип - меломан, то тогава знаеш какво е да тичаш без слушалки.

Знаеш и какво е да тичаш със слушалки с кабел.

С безжичните опции можеш да се съсредоточиш в спорта и да напаснеш ритъма си с този на любимата песен без да следиш дали кабела се оплита с ръцете или спортния ти екип. А това удобство изобщо не е за подценяване.

cx sport 3

Sennheiser CX Sport е чудесен за супер активните меломани. Дори и в най-тежката тренировката CX sport ще са до теб. – повече информация за продукта можеш да намериш тук

Не зависиш от адаптера на устройството си

Винаги има опасност моделът слушалки с кабел, които си харесал, да не пасват на точно твоя телефон. И тогава започваш да обикаляш за адаптери и да губиш време, което иначе можеш да оползотвориш в слушане на любимата си музика.

Ако устройството има Bluetooth обаче, такава опасност с безжичните слушалки няма.

Разстояние до устройството

С безжичните слушалки не е нужно да държиш устройството си в ръка и да се чудиш откъде точно да минат кабелите до чантата ти.

Ако пък си у дома съвсем спокойно можеш да чистиш, да се разхождаш, да играеш без ограничения. Повечето модели покриват периметър от поне 10 метра,  разбира се стени и други прегради могат да поялият леко на сигнала.

audio technica ath sr30bt 21
Audio-Technica SR 30 са чудесен модел с обхват до 10м и новата Bluetooth версия 5.

Звукът се предава толкова добре, колкото и при слушалките с кабел

Един от най-често срещаните митове е, че звукът не се предава безжично толкова добре, колкото през връзка с кабел. В последните години технологиите напреднаха изключително много в това отношение. Затова и спокойно можем да кажем, че в настоящия момент, някои безжични модели могат да са сериозен конкурент на жичните си братя!

m50xbt headphones lady

Audio-Technica M50xBT е чудесен пример как една световно призната слушалка може да се подобри и да се предлага вече и безжично, без това да влияе на качеството - повече информация за продукта можеш да намериш тук

Искаш да разгледаш други безжични модели?
Кликни тук