Sennheiser със завод в Румъния

Публикувано от Васи Дюлгерова

Производството на любимите ти слушалки идва по-близо до дома.

Sennheiser factory
Немският гигант и световен лидер в иновациите при производството на слушалки и микрофони Sennheiser обяви преди броени дни, че открива нов завод за свои продукти в съседката ни.

Предприятието се намира в Брасов, Румъния, и ще произвежда както професионална техника, така и аудио продукти за масова употреба.

В завода работят вече 116 човека и от вратите му са излезли бройки от хитовите модели HD 25 DJ и новите XSW-D wireless микрофони.

Целта на компанията е да раздели производството си на 4 ключови локации. Продукцията в седалището на Sennheiser в Германия е фокусирана върху продукти за най-високите изисквания на потребителите и професионалните аудио-пазари, включително безжични микрофони за музикалната индустрия. Заводът на Sennheiser в Ирландия е специализиран за акустични датчици, докато безжичните микрофони за американския пазар се произвеждат от фабриката на компанията в САЩ. Фабриката Брашов ще се фокусира върху ръчното сглобяване на професионални и потребителски електроника.

Фабриката в Брашов ще отговаря и за продукти от типа на серията слушалки HD, както и професионални продукти като слушалките за студио HD 300 Pro и новите XS Wireless Digital - серия от безжични микрофони за музиканти и видеографи.

А ако искаш да разгледаш наличната при нас селекция Sennheiser продукти, цъкни тук!