Аудио решения – как да получим качествен звук само с една напълно безжична слушалка?

Публикувано от Василка Дюлгерова

За онези моменти, в които е важно да слушаш, но и да знаеш какво се случва около теб: решение има!

Ясно е, че ако има как, ще слушаме през цялото време и с двете слушалки – независимо безжични или не. Понякога обаче се налага да слушаме с едното ухо желаната музика, подкаст или аудиокнига, а с другото – да получаваме сведения за средата около нас.

Свободата, която дават някои модели обаче (Sennheiser True Wireless, Audio-Technica ATH-ANC300TW и др.) се крие в това, че можем да използваме дори само една от “тапичките” за достигане на оптимално качество на звука.

Да, възможно е, дори да не звучи така!

sennheiser mtw2 black front

Ключът се крие в няколко настройки, които ще разкрием сега. Имайте предвид, че преди да ги разцъкате, е хубаво да проверите дали за вашия модел слушалки няма специално приложение, към каквото, например, са свързани много от моделите на Sennheiser. 

Да предположим обаче, че няма или вие нямате инсталирано такова. Как да постигнете стерео звучене само с една слушалка? За съжаление далеч не е толкова просто, колкото да извадите едната и само да оставите другата.

Решението всъщност е… да превключите телефона си в MONO режим. Иначе казано, да комбинирате звука от двата канала (двете слушалки) в един. Ето как да го направите. Имайте предвид, че при различните версии на операционните системи на Android и iPhone менюто може да има различен вид. Тези настройки обаче се доближават възможно най-много до целта.

audio technica ath ck3tw headphones blue in use man close

При iPhone:

  • Първа стъпка е да отидете на “Настройки” /“Settings”
  • Втора стъпка: “General”/ ”Основни”
  • Отивате на “Accessibility” / “Достъпност”
  • Откриватенастройка “Mono audio” и я включвате. 

При Android:

  • Отивате на “Настройки
  • Откривате “Accessibility” опцията
  • Включвате настройка “Mono audio

Ако използвате модела Samsung Galaxy в някоя от разновидностите му обаче, имайте предвид, че след “Accessibility” трябва да отидете към “Hearing” и оттам – “Mono audio”. 

Готово!

audio technica ath ck3tw headphones 4colors