5 характеристики, които да вземем предвид при избора на гейминг слушалки

Публикувано от Васи Дюлгерова

Точно както самата музика, геймингът далеч не е само занимание в свободното време. И ако и за теб той е разтоварващо занимание, което те сближава с хора от цял свят и едновременно с това те кара да се вълнуваш... значи тази статия е точно за теб!

Истината е, че да избереш добри гейминг слушалки не е трудно, ако знаеш кои са характеристиките, за които да гледаш. Даваме ти няколко съвета във връзка с нашата "Gaming седмица"!

Комфорт 

Независимо дали прекарваш по час-два на седмицата пред компютъра или конзолата или пък уикендите ти са посветени на мисии срещу същества от други измерения, комфортът на слушалките ти е ключов елемент от геймърското изживяване. 

В днешно време повечето марки влагат много време и ресурси в разработката на дизайни, удобни на геймърите. Много често те дори се допитват и до самата аудитория. Всички тестове на света обаче не могат да кажат на 100% дали даден модел ще бъде удобен точно на теб. Затова е хубаво, когато можеш, да пробваш слушалките, преди да инвестираш в тях - нещо, което ти предлагаме на ул. "Мила Родина" 30 в София.
GSP 670 Moodshot Shoot 14

Защо затворени слушалки

Един от най-често срещаните дебати при слушалките е кое е по-добре - да използваш отворени или затворени слушалки, когато влезеш в играта. 

Тук е моментът да ти припомним нашия влог по темата, както и наблюдението, че редица геймъри предпочитат слушалки от затворен тип.

Абсолютна изолация, меки и комфортни наушници и... си в играта!

Модели, подходящи за целите ти, са:

Sennheiser GSP 301 - класическото високо качество на Sennheiser, съчетано с дизайн и удобство, 4 цвята, от които да избираш, и подобрен бас.

SteelSeries Arctis 1 - ново попълнение на slushalki.bg, което заслужено печели сърцата на геймърите. Защо? Изключително леки, удобни и с двупосочен изолиращ микрофон за успешни рейдове - защото знаем, че комуникацията с другите в партито е изключително важна. 

A4Tech Bloody G501 - няма как да не ги харесаш, защото още от пръв поглед те вкарват в играта. 7.1 съраунд саунд и супер прецизен софтуер - направо мечта за геймъра!

С или без кабел

Друга важна дилема е дали геймърските слушалки да са с кабел или без. 

Развенчаваме веднага един от митовете по темата и ти казваме, че безжичната връзка не значи, че качеството на звука е по-лошо. Дори напротив - технологиите напредват все повече и в най-новите модели почти не можеш да уловиш разлика между жичен и wireless модел. 

Всичко тук зависи от теб и платформата, на която играеш - ако си фен на компютрите и гейминга на настолна машина или лаптоп, тогава може би жичен модел, като Plantronics RIG 500 PRO, A4Tech Bloody M660 и HyperX Cloud II

От друга страна, ако играеш на XBox или пък Playstation, може би мобилността на Wireless Bluetooth моделите е това, което търсиш. Такива опция с препоръка от нас са ASUS ROG Strix Fusion 500.

2ED96BB7 EAF0 2ADB 7D32 8F80594BBEB1

Материал на наушниците

Всичко е игри и забеления, но един факт много често се пренебрегва при избора на качествени гейминг слушалки - материалът, от който са направени наушниците.

Най-често срещаните опции са между наушници, покрити с изкуствена кожа или друг тип изкуствен материал или с платнена материя. 

Последната опция може да се окаже по-добра за теб - особено, ако гейминга е сериозна част от живота ви. Изкуствените материи се износват по-лесно. В случай, че имаш нужда от резервни обаче, имаме ги тук. 

1440007536 1165168

Тегло на слушалката

Колкото повече играеш, толкова по-голямо значение има колко тежат слушалките на мястото си. То най-често е на главата ти, затова и е хубаво да претеглиш - буквално и преносно, моделът, който си забелязал.